A MÉZ:
A méz amellett, hogy kedvenc édességeink alapját képezi, számos pozitív tulajdonsággal bír. Magas a B1, B2, B6 és C vitamin tartalma, valamint gazdag ásványi anyagokban. Minél sötétebb egy méz, annál több hasznos tápanyag található meg benne. Rengeteg fajtája ismert, az egészen világos, folyékonytól kezdve a sűrű, vágható állagúig. Onnan is tudható, hogy minőségi mézet vásároltál, hogy az idő múlásával elkezd kristályosodni, ezt sokan nem kedvelik, pedig nem jelent minőségi romlást. Állítsd meleg vízbe, és várd meg, míg újra visszanyeri folyékony állagát. Rendszeres fogyasztása elősegíti a vérképződést, javítja az immunrendszer működését. Erős antibakteriális hatása miatt influenza szezonban tanácsos reggelente egy kiskanállal elfogyasztani reggeli közben. A méz képes az idegrendszert is megnyugtatni, így nemcsak egészségesen, de kiegyensúlyozottan is vághatsz neki a napnak. Ha extra energiára van szükséged, kávédat is ízesítheted vele - elveszi az ital csersavasságát.