Straub György vagyok, Somogybabodon van a méhészetem és immár 2009 óta méhészkedem. Hosszú éveket töltöttem kint Angliában és mikor hazajöttem a hirdetéseket böngészve találtam rá az idős Laci bácsi eladó méhészetére. Kis gyerekkorom óta közel áll hozzám a természet, az állatok, így nem volt kérdés számomra, hogy belevágok.
Nálam elmondható, hogy előbb volt a tojás, mint a tyúk…
Párhuzamosan a 56 családos méhészet megvételével, beiratkoztam egy méhészképző iskolába és igyekeztem minél előbb megszerezni a szükséges tudást és igyekeztem elolvasni minden fellelhető szakirodalmat. Gyakorlati tapasztalat megszerzésében nagy segítségemre volt Laci bácsi, akitől a méhészetet megvettem.
Ezúton is köszönöm neki az átadott ismereteket és szemléletet!
Évek alatt nem csak az elhivatottságom, hanem a méhészetem is növekedett, 2017-re közel 200 méhcsaládom van Hunor 11 keretes kaptárban. Folyamatosan próbálok tanulni a mások és saját káromból. A minőségre nem csak a termelés során, de a mézzel való bánásmód, és a kiszerelés folyamatában is külön figyelmet fordítunk. Családom és barátaim segítenek a több embert igénylő munkálatokban és a mézet is saját kezűleg töltjük üvegbe.
Kezdeti években csak a felvásárlóknak és néhány ismerősömnek adtam el a mézet. 2013-ban megjelentünk a Lőrinci piacon, ahol közvetlenül a vevőknek árusítottunk, majd 2014 szeptemberétől a Sashalmi piacon a saját üzletünkben forgalmazzuk a termékeinket. Az eladásban én is aktívan részt veszek, mert hiszek benne, hogy nem csak megtermelni, hanem továbbadni is tudni kell.